Premium
Foto: Zwier van der Vegte AlgemeenAchtergrond

Derogatie aan heel dun draadje

Reacties

 1. Het zou toch helemaal van de gekke zijn als kunstmestvervangers uit dierlijke (overschot mest) de reden zijn om de derogatie om zeep te helpen? Zo geef je de grondgebonden melkveehouderij een schop na ipv te bevorderen.

 2. Politiek denkt vaak een stap vooruit
  Nu er flinke emoties loskomen door het plan van D66 om de veestapel te halveren heeft Den Haag een flinke troefkaart die gespeeld kan gaan worden
  Het spelletje boeren naar de uitgang brengen kan op meerdere manieren

  1. Dat hele kaartje : gebiedsgerichte aanpak is het document voor de minister om in Brussel aan te tonen kijk zo willen we het de komende jaren doen in Nederland om de derogatie te behouden .
   Kort samengevat als we geen derogatie krijgen kan de gebiedsgerichte aanpak wel de ijskast in .

 3. Dit is chef-sache Rutte moet als de sodemieter naar Brussel om dit gewoon te regelen. Het is juli geworden en Staghouwer heeft niks gedaan gekregen in Brussel. Iedereen doet natuurlijk gewoon zijn normale bemesting volgens goede landbouwpraktijk. Dit is Nederland we zijn een Hol-land aan het worden. Diep en diep triest. Kabinet ga alstublieft vandaag nog naar huis en geniet van je wachtgeld.

  1. Waarom moet hij naar Brussel ? Voor wie ? en wat moet hij regelen ?
   1 ) de helft doet mee
   2) we beloven al 20 jaar van alles en komen niks na
   3) we scoren het slechts van heel de EU wat KRW betreft .
   4) En er is geen gedragen plan van aanpak
   En we zijn in heel Europa en daarbuiten op het nieuws en niet bepaald positief .
   Dus zeg het maar welke argumenten kan hij aandragen voor de derogatie??????

 4. Geen derogatie dan gaat de hel pas echt los . Dan is dit nog maar kinderwerk.
  Wand de putten moeten wel leeg.

 5. Staghouwer en daarvoor dat andere mens laten t bewust zitten, ze koersen op halvering, zo gaat t nog wat sneller, je denkt toch niet dat hij vecht voor boerenbelang, we kunnen barsten.

 6. ongelooflijk die staghouwer heeft nog niets positiefs gedaan voor de boeren. wat een flapdrol. Wat moeten ze toch met deze vent op deze post.

  1. Rutte is groen-rechts attie. Fosfaatrechten voor behoud derogatie: je kunt niet zeggen dat ik je niet gewaarschuwd heb. Nederlandse boeren worden voor de gek gehouden maar moeten brussel daar niet de schuld voor geven. Nederland fluistert steeds in wat de euro ambtenaren daar moeten zeggen. Je krijgt alles van brussel als je het zelf maar wilt.

Beheer
WP Admin