Zachtfruitonderzoek op het Delphy Improvement Centre in Bleiswijk. - Foto: Fred Libochant AkkerbouwNieuws

Delphy overgenomen door Canadees agtech-bedrijf

Delphy komt in Canadese handen. Agriforce Growing Systems neemt het Nederlandse kennisbedrijf over.

Agriforce neemt alle aandelen van de Delphy Groep over van de huidige eigenaren. Die worden daarvoor deels in geld en deels in aandelen van het beursgenoteerd Agriforce betaald. Het huidig management van Delphy blijft aan boord, aldus Delphy-ceo Jacco van der Wekken. “We blijven ook een onafhankelijk werkend bedrijf.”

Nieuwe en grotere onderzoekscentra

Met deze overname ontstaan er voor Delphy mogelijkheden om zijn kernactiviteiten verder te ontwikkelen en internationaal uit te breiden. Delphy’s advies- en onderzoeksactiviteiten in Nederland en andere landen in Europa, Azië en Afrika waar Delphy actief is, worden uitgebreid. Een gezamenlijk speerpunt is bovendien het oprichten van een onderzoekscentrum voor de plantaardige sectoren in Noord-Amerika.

Ook ziet Van der Wekken ontwikkeling en toepassing van de groene digitalisering in de land- en tuinbouw als mogelijkheid. Delphy heeft een stevige basis gelegd met dochterbedrijf Delphy Digital. Onder de vleugels van Agriforce kunnen deze activiteiten versneld uitgebouwd worden.

Complementaire expertise

“We verwachten dat het gecombineerde bedrijf Agriforce – Delphy zal uitgroeien tot een wereldspeler”, zegt Ingo Mueller, CEO van Agriforce. “Met R&D-capaciteiten van het hoogste niveau. Belangrijk is dat onze complementaire expertise en gedeelde waarden worden ingezet om bij te dragen aan een duurzame verandering in de plantaardige sectoren. Delphy zal hierbij zijn onafhankelijke positie behouden”.

Beheer
WP Admin