Premium
Er lopen inmiddels al meerdere Valuta voor Veen-projecten in veenweidegebieden. Het waterpeil wordt dan verhoogd waardoor co2-uitstoot wordt vermeden. Deze methode vraagt wel de grootste inspanning van de boer. - Foto: Roel Dijkstra AlgemeenAchtergrond

De koolstofboer heeft steeds meer te kiezen

Reacties

 1. Daar maken dan al jaren een hoop artikelen aan vuil….
  Het zou het nieuwe verdienmodel van de boer worden…..
  Het is een nieuwe zeepbel..
  En dat voor een extra rendement voor €100 per ha …..daar kom ik men bed nie voor uit!!

  1. Beste Bart,
   Het verdienmodel is ook niet opgetuigd voor die simpele boertjes. Alle mensen die in de diverse stichtingen achter de laptop zitten die werken natuurlijk ook niet voor niets. De schoorsteen moet ook daar roken, zie bijvoorbeeld de tarieven die SNK hanteert!

  2. Ja wie wil er nu voor 100 of minder euro al die soris aan zijn hoofd . Als er na de afbraak van wat er nu in gang gezet gaat worden als onze drammers hun zin krijgen . De obrengsten minder worden dan moeten de vergoedingen die opbrengst verlaging compenseren . Dat moet dan horen bij nieuw verdien model . En zo meer van die gientjes moeten als ze kosten of opbrengst verminderen als verdien model vergoed worden . Maar vertel dan bij de burger dat er minder voedsel geproduceerd gaat worden en dit duurder zal worden . En dat bedrijven de kosten die ze maken in hun product moeten of gaat door berekenen . En dus deze hun prijzen verhogen . Dus als consument gaan we meer voor voedsel betalen en meer voor de andere boodschappen en aankopen . Als burgers kennis van zaken en eerlijk voorgelicht werden over de gevolgen van alle dingen die nu gaande zijn of op hun afkomen . Zouden de meeste schrikken . En door al dit gezever komt ons veilig en voedsel zekerheid wat betaalbaar moet zijn in gevaar . Zeker als we afhankelijker worden van import . Kijk maar met corona . en nu de oorlog .

Beheer
WP Admin