Premium
Vergaderboer: "Boer wordt de prooi van de grote spelers, zoals Schiphol, in de stikstofcrisis." - Foto: Roel Dijkstra AlgemeenColumn

‘De boer als stikstofprooi’

Reacties

 1. Stikstof is een papieren probleem (vergunning)wat de milieu maffia aangrijpt dmv rechtzaken, en gelijk krijgen .
  Je zag het aan het beruchte Stikstofkaartje, hier 12%gebied op een paar rose vlekjes 48% na, toevallig bij pasmelders, hoe doortrapt!

 2. We praten steeds over uitkopen van boeren, dit is en rekbaar begrip. Ik heb het idee dat uitkopen van veehouderijen meer stikstof oplevert dan het uitkopen van akkerbouwbedrijven. Als de akkerbouw nu ook nog eens geen dierlijke mest meer gebruikt is hun uitstoot minimaal en daarmee kom ik bij de eis van de Groenen om alleen nog plantaardig te eten. Schaffen we zuivel, vlees en eieren af dan zal de uitstoot uit mest minimalisren, helaas zal dit ook leiden tot meer kunstmest gebruik en is de biologische landbouw bij voorbaat ten dode opgeschreven. Gaan we nu ook nog akkoord met d eeis van de Groenen om kunstmast af te schaffen, dan komt de afhankleijkheid van voedselimport wel heel dicht bij en daarmee komt de voedselzekerheid in het geding.

 3. armer ja
  maar alle land bouw op kopen leid tot afhanklijk worden van voedsel
  zie wat daar van komt
  prijs gas
  en nog mooier als de boeren op zijn waar gaat dan de
  industrie
  schiphol
  huizen en infra de stik stof kopen voor uit breiding

 4. De overheid heeft jaren geleden het land een stikstofquotum gegeven.Dat stikstofquotum is eigenlijk te klein is.Datstikstofquotum is gekoppeld aan een milieuvergunning en vooral boeren hebben die. Industrie, vliegvelden maar ook individuele auto’s hebben die nauwelijks. Wil je die drie laatste uitbreiden dan moet je dat quotum dus bij de boeren weghalen. Tenzij je het quotum vergroot of afschaft. Waarom heeft nederland een stikstofquotum en andere landen niet? Het stikstofprobleem is eigenlijk het hebben van een te klein stikstofquotum.

Beheer
WP Admin