RundveeNieuws

Danone ontkent overnameplannen Mead Johnson

Parijs – Danone ontkent dat het haar zinnen heeft gezet op overname van de babyvoedingsactiviteiten van het Amerikaanse Mead Johnson.

Dat meldt Reuters. Na overname zou de Franse zuivelgigant rivaal Nestlé wat betreft marktaandeel babyvoeding voorbijstreven. Financieel deskundigen gaven na geruchten, eerder dit jaar, al aan dat genoemde overname Danone weer in het zadel kan helpen.

Vorig week meldde Reuters, op basis van een volgens het persbureau goed ingelichte bron, dat een overname daadwerkelijk op de agenda van Danone staat. Twee dagen later laat een woordvoerder van de onderneming het persbureau echter weten dat overname van Mead Johnson niet is besproken tijdens een recente strategische sessie.

Mead Johnson is goed voor 13,6 procent van de markt voor babyvoeding wereldwijd. Danone, nu de derde speler, heeft een marktaandeel van 11,8 procent. Nestlé sloeg een grote slag met de overname van Pfizer Nutrition in 2012, en zou destijds met 11,9 miljard dollar net iets meer hebben geboden dan concurrent Danone. Het marktaandeel van Nestlé wordt geschat op 22 procent.

Een overname van Mead Johnson door Danone hangt mogelijk af van de geplande verkoop van Danone’s medische divisie. Bij verkoop brengt deze divisie naar verwachting zo’n 3 miljard euro in het laatje. Het gaat om een activiteit die Danone in handen kreeg met de overname van het Nederlandse Numico in 2007. Als potentiële overnamekandidaten werden Abbot en Nestlé genoemd, maar nu wordt in de media gesproken van vergevorderde onderhandelingen met het  Duitse Fresenius.

Beheer
WP Admin