Danish Crown stopt met voorverpakt vlees Duitsland
Danish Crown stopt in Duitsland met de verkoop van voorverpakt vlees aan Duitse supermarkten. Dit besluit heeft gevolgen voor 160 medewerkers.
Het vleesbedrijf werkt al een tijd lang aan het verbeteren van de winstgevendheid van het slachthuis in Essen, Duitsland. Als onderdeel hiervan is besloten de verkoop van voorverpakt vlees aan Duitse supermarkten stop te zetten. Danish Crown produceert al meer dan tien jaar verpakt vlees voor klanten in de Duitse detailhandel. De productie vindt plaats in Oldenburg en in mindere mate op een aparte afdeling in Essen.
Concurrentie op Duitse vleesmarkt
De concurrentie op de Duitse vleesmarkt is volgens Danish Crown hevig. Om geld te verdienen met de verkoop van voorverpakt vlees aan de Duitse detailhandel moeten de kosten minimaal zijn en de hoeveelheden groot. Afgelopen jaren is dat niet gelukt. Daarom is het besluit genomen eind februari dit jaar in z’n geheel te stoppen met de productie van voorverpakte vleesproducten voor de Duitse detailhandel, geeft verkoopdirecteur Per Fischer Larsen aan. De locatie in Oldenburg sluit eind februari 2025 de deuren.
In Duitsland gaat al langere tijd het gerucht dat het verlieslijdende slachthuis van Danish Crown in Essen wordt verkocht aan branchegenoot Westfleisch. Volgens het Deense vleesconcern is echter geen sprake van een op handen zijnde fusie of overname, maar gaan beide bedrijven wel op meer, nog niet nader omschreven onderdelen samenwerken. Het slachthuis realiseerde afgelopen boekjaar een verlies van ongeveer €15 miljoen.
Een groot deel van de getroffen medewerkers krijgt een nieuwe functie aangeboden op bestaande vestigingen in Oldenburg en Essen.