Graaninname bij een afleverpunt van de CZAV. Een medewerker van de CZAV neemt een monster. - Foto: Peter Roek AkkerbouwNieuws

CZAV betaalt boeren record aan nakorting

CZAV betaalt € 3 miljoen terug aan leden en klanten. De hoogte van de nakorting is een record voor de coöperatie. In mei was al € 2 miljoen aan nakorting betaald. Daar komt nu nog eens € 1 miljoen bij.

CZAV sloot boekjaar 2021-’22 af op 30 september. De coöperatie betitelt het als een bijzonder hectisch jaar. Toen eind februari de oorlog in Oekraïne uitbrak, stegen de prijzen voor brandstoffen en meststoffen sterk. Daardoor kon CZAV meer marge maken op meststoffen. Dat leidde in mei al tot een terugbetaling van € 2 miljoen.

Historisch hoge graanprijs CZAV

Ook gewasbeschermingsmiddelen en veevoeders werden duurder. De telers konden profiteren van de eveneens sterk gestegen graanprijzen. De coöperatie betaalde in juni een historisch hoge graanprijs over de oogst van 2021.

De betaling van de nakorting vindt plaats via een creditnota over de omzet aan gewasbeschermingsmiddelen, organische en kunstmest, veevoeders en mais- en uienzaden.

Beheer
WP Admin