Schermopname van <a href="http://www.globalmeatnews.com/">het interview</a>.<br /><em>Foto: GlobalMeatNews</em> VarkensNieuws

Cuba kansrijke markt voor Europees varkensvlees

De Cubaanse markt biedt kansen voor de Europese varkenssector. Dat zegt Europan Meat and Livestock Trading Union (UECBV) secretaris Jean-Luc Mériaux in een interview met GlobalMeatNews.

Mériaux wil dat de EU zich sterk maakt om, in navolging van de VS, een handelsakkoord met Cuba te sluiten. Hij ziet goede exportkansen voor typisch Spaanse varkensvleesproducten naar Cuba.

Meeliften op export

Cuba is een land met waarden en normen die overeenkomen met Zuid-Amerikaanse landen, legt Mériaux uit. Hun eetcultuur komt voor een groot deel overeen met de Spaanse eetcultuur. Volgens de secretaris kunnen andere landen meeliften op de mogelijke export van Spaans varkensvlees naar Cuba. Ook ziet hij mogelijkheden voor de export van Europees pluimveevlees.

De Amerikaanse president Barack Obama bracht onlangs een bezoek aan buurland Cuba. Aansluitend aan dit bezoek sloten de twee landen een aantal handelsovereenkomsten voor agrarische producten. Door het versterken van de banden tussen Cuba en de VS zal de toeristische sector op Cuba zich snel ontwikkelen. Met de groei van het toerisme zal de vraag naar vlees stijgen, verwacht Mériaux. Het aanboren van nieuwe exportmarkten voor varkensvlees is een van de maatregelen uit het Europese steunpakket voor de varkenssector.

Bekijk het interview op globalmeatnews.com.

Beheer
WP Admin