Coöperatie De Samenwerking heeft een relatief flinke ledengroei gerealiseerd. - Foto: Herbert Wiggerman AlgemeenNieuws

Coöperatie De Samenwerking met 100 leden gegroeid

De Samenwerking heeft dit jaar 100 nieuwe leden geworven. De mengvoercoöperatie in Haastrecht, nabij Gouda, heeft nu ruim 800 leden.

De groei is volgens directeur Willy Hanssen gevolg van een rondvraag onder klanten. De omzetten van mengvoer zijn tot en met mei dit jaar 6,2% toegenomen, wat vooral komt door een stijging van het volume rundveevoeders.

Fosfaatplannen

De afzet van varkensvoeders steeg marginaal. De coöperatie was vanwege de fosfaatplannen niet uitgegaan van een stevige groei en concludeert dat de krimp bij haar klanten minder is dan het landelijk gemiddelde. De afzet van ruwvoeders is 21,9% afgenomen, omdat boeren zelf voldoende op de boerderij hebben.

De afzet van varkensvoeders steeg marginaal.

Meststoffen

De afzet van meststoffen is ruim 11% gegroeid, terwijl de winkel de financiële omzet met 7,7% heeft zien stijgen. De omzet met boerenartikelen is met 3,6% gegroeid.

Bietenpulp

De beschikbaarheid van grondstoffen is vooralsnog geen probleem. Alleen wat betreft bietenpulp is het wachten op de nieuwe oogst. Het bedrijf gaat uit van redelijk stabiele prijzen. De prijs van eiwitrijke grondstoffen daalt iets, maar voor de graanprijs is het afwachten of er snel voldoende regen valt.

Een overzicht van de voerprijzen vind je op boerderij.nl/markt.

Beheer
WP Admin