Continental levert niet alleen banden, maar ook oplossingen voor precisielandbouw, zoals met kokend water onkruid verwijderen. Een pulserende hogedrukstraal kokend water (85-95 graden) spuit het onkruidplantje dood. - Foto: Continental MechanisatieNieuws

Continental gaat onkruid te lijf met kokend water

Bandenfabrikant Continental toont op vakbeurs Agritechica een chemievrije wijze van onkruid bestrijden, met een hogedruk-straal kokend water.

Continental levert niet alleen banden maar ook oplossingen voor precisielandbouw, zoals met kokend water onkruid verwijderen. Het systeem werkt als volgt: elk wiedelement bevat camera’s en kogelgewrichten met een piepklein gaatje erin. De camera’s detecteren de onkruiden en slimme software brengt onkruiden en de grootte ervan in kaart. Vervolgens spuit een pulserende hogedruk-straal kokend water (85-95 graden) het onkruidplantje dood.

Lange of korte hogedruk-straal

De kogelgewrichten zorgen ervoor dat de hogedruk-straal het water met een enorme precisie in de juiste richting spuit. Afhankelijk van de grootte of dikte van het onkruidplantje, houdt de straal langer of korter aan.

Systeem te zien op Agritechnica

Continental levert dit chemievrije onkruidsysteem aan machinefabrikanten. Op vakbeurs Agritechnica is het systeem te zien. Continental wil echter nog niet zeggen bij welke fabrikant.

Lees ook: Biofrees: alternatief voor chemische onkruidbestrijding


Nieuwsbrief akkerbouw

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ontwikkelingen binnen akkerbouw.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin