Foto: Mark Pasveer AlgemeenNieuws

Conflict Bedrijfspensioenfonds Landbouw

Het Bedrijfspensioenfonds Landbouw (BPL) heeft volgens critici onrechtmatig namens gepensioneerden een bestuurder benoemd.

Groningen – Het Bedrijfspensioenfonds Landbouw (BPL) heeft volgens critici onrechtmatig namens gepensioneerden een bestuurder benoemd. De vereniging van gepensioneerden, Mijn Landbouw Pensioen, wil via een kort geding afdwingen dat gepensioneerden zelf twee bestuurders mogen aandragen. BPL is bedoeld voor werknemers in de agrarische sector.

BPL beheert ruim € 16 miljard voor ruim 100.000 actieve deelnemers, 60.000 gepensioneerden en zowat een half miljoen mensen die in het verleden pensioen hebben opgebouwd en nu elders werken. Volgens Mijn Landbouw Pensioen kunnen gepensioneerden goede kandidaten met veel ervaring met pensioenen aandragen.

‘Belangen gepensioneerden niet goed behartigd’

Mijn Landbouw Pensioen vindt dat de belangen van gepensioneerden door BPL niet goed zijn behartigd. BPL zou de afgelopen tien jaar te grote risico’s hebben genomen. De afgelopen tien jaar zou € 800 miljoen minder premie zijn ontvangen dan de echte kostprijs van de toegekende pensioenen.

De deelnemers die nu pensioen opbouwen, komen uiteindelijk ook bedrogen uit, aldus de vereniging; de toegezegde pensioenen zijn niet realistisch als er geen eerlijke prijs voor wordt betaald.

Beheer
WP Admin