Bedrijven met grond in Natura 2000-gebieden ontvangen meer subsidie dan bedrijven die alleen met de verlaagde derogatienormen te maken hebben. – Foto: Henk Riswick AlgemeenNieuws

Boer & Recht | Compensatie aanvragen voor afbouw derogatie: wat u moet weten

De aanvraagperiode voor de Subsidieregeling behoud grasland is dit jaar later dan vorig jaar en loopt van 15 juli tot 26 augustus. Lees hier meer over de voorwaarden en compensatie afbouw derogatie.

De aanvraagperiode voor de Subsidieregeling behoud grasland is door een wijziging van de regeling dit jaar later dan vorig jaar. De aanvraagperiode loopt nu van maandag 15 juli om 9 uur tot 26 augustus om 17.00 uur.

Compensatie aanvragen afbouw derogatie

Vraag: Wanneer kan ik compensatie aanvragen voor de afbouw van derogatie?

Antwoord: De aanvraagperiode voor de Subsidieregeling behoud grasland is door een wijziging van de regeling dit jaar later dan vorig jaar. De aanvraagperiode loopt nu van maandag 15 juli om 9 uur tot 26 augustus om 17.00 uur.

De derogatie-compensatie, formeel de ‘Subsidie behoud graslandareaal’ genoemd, wordt vanwege de mestcrisis verhoogd van €20 naar €50 per 10 kilo daling van de stikstofnorm ten opzichte van 2022.

Derogatiebedrijven met grond in bijvoorbeeld Natura 2000-gebieden, waar geen derogatie meer mogelijk is, krijgen daardoor meer subsidie dan bedrijven die alleen te maken hebben met de verlaging van de derogatienormen.

Voor de subsidie geldt per bedrijf een maximumbedrag van €20.000. Het totale budget voor de regeling is €50 miljoen. Wanneer er meer aanvragen zijn dan budget, wordt het beschikbare bedrag evenredig verdeeld over de aanvragers.

Beheer
WP Admin