Chris Kalden, de nieuwe voorzitter van het Landbouwakkoord. - Foto: ANP / Werry Crone AlgemeenNieuws

Chris Kalden nieuwe voorzitter Landbouwakkoord

Voormalig Staatsbosbeheer-directeur Chris Kalden is de nieuwe voorzitter van het Landbouwakkoord. Dat meldt landbouwminister Piet Adema vrijdagmiddag aan de Tweede Kamer.

De gesprekken over het Landbouwakkoord werden eigenlijk voorgezeten door Wouter de Jong. Maar hij moet zijn functie om medische redenen neerleggen. Adema laat weten Kalden bereid te hebben gevonden het voorzitterschap over te nemen. Kalden is de huidige voorzitter van de sectortafel Pluimvee voor het Landbouwakkoord.

Chris Kalden was tot 2013 algemeen directeur bij Staatsbosbeheer. Ook bekleedde hij eerder functies op het ministerie van Landbouw. Zo was hij secretaris-generaal van het ministerie van Landbouw, Natuur(beheer) en Visserij tot 2007. Daardoor heeft Kalden brede ervaring op het gebied van landbouw, landelijk gebied en natuur, aldus Adema.

16 maart is een nieuwe bijeenkomst van de zogenoemde ‘hoofdtafel’ van het Landbouwakkoord. Daarna zal Kalden de rol van De Jong overnemen. De bedoeling is dat er eind april een akkoord ligt. Dat lijkt tot nu toe echter nog niet in zicht.

Reacties

 1. Steenwijk, het voltooid deelwoord van benoemen is benoemd, snap je?.
  En achter jouw boerderij zal best wel wat grond liggen.
  Maar als je over een gebeurtenis, handeling enz. de diepere oorzaak of beweegreden wilt omschrijven, dan hebben we ’t over de achtergrond.
  Da’s 1 woord, snap je?
  De Nederlandse driekleur respectloos ondersteboven hangen en met z’n allen in Den Haag actie voeren voor pvv, fvd en bbb is gemakkelijker dan goed en begrijpend Nederlands spreken schrijven.
  Daarom hebben ze Chris Kalden benoemd als voorzitter.
  Goede keuze.

 2. Steenwijk, omdat die zich nog niet eens foutloos schriftelijk uit kunnen drukken.
  Laat staan hun gedachten foutloos onder woorden kunnen brengen.
  o.a. daarom!

  1. Beste bOc ,
   Ik ben leergierig geef aub aan welke schrijffouten het betreft en evenzo hoe ik MIJN gedachten foutloos onder woorden kan brengen .
   Bij voorbaat dank .
   P.S Wel jammer overigens dat u geen inhoudelijk reactie geeft.

 3. Waarom niet iemand met een agrarische achter grond benoemt ?
  Door deze aanstelling bekruipt mij het gevoel dat de sector gelijk al 1- 0 achter staat .

  1. Eigenlijk niet reageren op boc, hij roept vaak maar wat en weet niet waar het werkelijk omgaat. De hele materie is voor hem te hoog gegrepen:) Niet voor niets een synoniem.

 4. Waarom niet iemand met een agrarische achtergrond ?
  Door deze benoeming bekruipt mij het gevoel dat de agrarische sector gelijk al met 1 – 0 achter staat .

 5. Is dit niet de man die de rechterhand was van Brinkhorst in de MKS tijd in 2001 tevens dan de leermeester van tjeerd de groot

Beheer
WP Admin