Een slachterij van Danish Crown. De CEO heeft besloten af te treden. – Foto: ANP VarkensNieuws

CEO Jais Valeur van Danish Crown stopt

Na bijna negen jaar heeft Jais Valeur besloten af te treden als CEO van een van Europa’s grootste producenten van varkensvlees Danish Crown. Hij blijft aan tot er een vervanger is gevonden.

Danish Crown is dit voorjaar gestart met het werken aan een nieuwe groepsstrategie. Naar verwachting wordt deze dit najaar gepresenteerd. Voorafgaand was er al overleg tussen Jais Valeur en de Raad van Bestuur over de noodzaak om een CEO-profiel op te stellen voor de lange termijn, om Danish Crown door de volgende strategieperiode te loodsen. Valeur gaf aan zich op de langere termijn niet te zien als CEO van het bedrijf. De Raad van Bestuur besloot daarop de zoektocht naar een nieuwe CEO te versnellen.

Uitbetaling prijzen

De voorzitter van de Raad van Bestuur, Asger Krogsgaard, geeft aan dat er in de basis een onderneming staat die gericht is op waardecreatie voor de leden op de lange termijn. Waar het echter nog aan ontbreekt, is het continue uitbetalen van concurrerende prijzen. De concurrentiepositie van Danish Crown moet daarom worden verbeterd. Aan de nieuwe CEO de taak om dit met behulp van de nieuwe strategie te realiseren. Naast de CEO neemt Danish Crown, per eind augustus, ook afscheid van zijn financiële topman Thomas Ahle. Dit nieuws werd in april bekendgemaakt. Voor hem is inmiddels een vervanger gevonden die per 1 december in dienst treedt. Zijn naam wordt, uit respect voor de huidige werkgever van de nieuwe CFO, na de zomervakantie bekendgemaakt.

Beheer
WP Admin