Foto: Peter Roek AlgemeenNieuws

CDA-lijsten met veel aandacht voor agrisector

Het CDA heeft op de kandidatenlijsten voor de Europese verkiezingen en de Eerste Kamer veel aandacht voor de land- en tuinbouw.

In de top-10 van de CDA-lijst voor voor de Europese Verkiezingen staan 3 kandidaten met een uitgesproken land- en tuinbouwprofiel: Annie-Schrijer-Pierik (oud-varkenshouder en voormalig Tweede-Kamerlid), Henk-Jan Ormel (voormalig dierenarts en Tweede -Kamerlid) en Sjaak van der Tak (voorzitter LTO-Glaskracht). Nu heeft het CDA in het Europees Parlement 5 zetels: Esther de Lange, Jeroen Lenaers, Lambert van Nistelrooij, Wim van de Camp en Schreijer-Pierik. Van de Camp komt niet terug. Bij de vorige verkiezingen voor het Europees Parlement stond Schreijer-Pierik op de 25e plaats. Ze werd met voorkeur gekozen.

In de top-10 van de CDA-lijst voor voor de Europese Verkiezingen staat onder anderen Annie-Schrijer-Pierik, oud-varkenshouder en voormalig Tweede-Kamerlid. - Foto: Peter Roek

In de top-10 van de CDA-lijst voor voor de Europese Verkiezingen staat onder anderen Annie-Schrijer-Pierik, oud-varkenshouder en voormalig Tweede-Kamerlid. – Foto: Peter Roek

12 zetels Eerste Kamer

Op de lijst voor de Eerste Kamer staat Joop Atsma op de tweede plaats. Ria Oomen staat op de derde plaats en voormalig Overijssels gedeputeerde en onderwijsbestuurder Theo Rietkerk (oud-landbouwwoordvoerder in de Tweede Kamer) op de vijfde plaats. Het CDA heeft in de Eerste Kamer op dit moment 12 zetels. De leden van de Eerste Kamer worden gekozen door de leden van Provinciale Staten.

Beheer
WP Admin