Premium
Wopke Hoekstra hield eerder een speech tijdens een digitaal CDA-congres De achtergrond moest de verbondenheid met het platteland uitstralen. - Foto: ANP AlgemeenColumn

CDA graaft eigen graf

Reacties

 1. “Aan de ene kant moet de volgende generatie kunnen genieten van de natuur in Nederland”, zei Hoekstra.
  Hiermee spreekt hij waarheid: het gaat in werkelijkheid om een recreatief platteland.
  Dit probeert men te realiseren via de leugen van stikstof.

 2. geweldig dat CDA door de ene flater op de andere flater in combinatie met arrogantie en dommig heid zal deze partij inderdaad zich zelf opheffen. Op bla bla derkje boswijk zit ook geen boer te wachten

  1. Wordt het daar beter van?
   Als ik de boer-vriendelijke partijen en de boer-onvriendelijke partijen naast elkaar zet blijken de boer-onvriendelijke partijen in de peilingen nog steeds zetels te winnen. Daar komt nog bij dat verschillende boer-vriendelijke partijen wel populaire dingen zeggen maar niet in staat zijn zelf beleid te maken waar een meerderheid voor gevonden kan worden.
   En dan hebben we nog partijen die zeggen boer-vriendelijk te zijn maar niet aan een landbouwdebat meedoen om dat hun dat niet interesseert. Bij verschillende onderwerpen stemmen ze zelfs met de Dierenpartij mee. Boer-vriendelijk zijn ze alleen tijdens een demonstratie waar ze prominent aanwezig zijn.

  2. @Bennie S. Welke partijen noem jij boer vriendelijk en welke boer-onvriendelijk? Ik zie aan de linker (z.g. groene) kant geen groei maar de lokalen en de stikstofminnende groepen sterk groeien ten koste van VVD. Laten we in het midden hoe pro-boeren het afkalvende CDA is.

 3. Vergaderboer je zegt “Hoekstra stelt natuur en natuurbeleving boven de boer”. Waarom zet je de beleving van de burger tegen over de boer? Waarom schrijf je niet inplaats van boer – voedselvoorziening-? Hiermee wordt het boeren probleem een nationaal probleem m.a.w. ons probleem. Latenwe als boeren proberen het Wij — Zij denken te vermijden, want Den Haag zorgt wel voor de Verdeel en Heers politiek.

 4. Iedereen ziet dat laatste gebeuren behalve de partijtop van het cda. Plaatselijke cda- bestuurders die veel stemmen ophaalden zullen vertrekken, die met weinig stemmers niet herkozen worden. Het lijkt er op dat ze zich graag opheffen.

Beheer
WP Admin