Foto: ANP RundveeNieuws

CBS: stikstofproductie melkvee boven plafond

De Nederlandse melkveehouderij heeft in het eerste kwartaal van 2021 meer fosfaat en minder stikstof uitgestoten dan in het 4e kwartaal van 2020.

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek. (CBS). De melkveestapel produceerde 75,8 miljoen kilo fosfaat, ten opzichte van 73,3 miljoen kilo in het vorige kwartaal, maar nog ruim onder het plafond van 84,9 miljoen kilo.

De stikstofproductie daalde van 290,4 naar 287,1 miljoen kilo, maar is nog altijd boven het plafond van 281,8 miljoen kilo. De totale stikstof- en fosfaatproductie van de veehouderij is wel onder de stikstof- en fosfaatplafonds.

Lees alles over het stikstofbeleid in dit dossier. En Gezond koeien voeren met minder eiwit: hoe doe je dat? Kijk gratis het webinar hierover terug

Reacties

  1. Komplete onzin,

    Er zijn heel bedrijven die onder hun fosfaat quotum produceren. Maar ook die nog moeten huren, maar weinig. Ook heel veel bedrijven die het niet vol maken en ook niet verhuren of verkopen… En voudig om dat het 20 % afroomt.
    Suggestieve cijfers. lijkt me.

  2. De consument boekt al volop reisjes naar verre bestemmingen, de productie van uitlaatgassen zal de komende maanden nog flink stijgen!

  3. is dat van belgie, duitsland of geheel europa??? of geld dat daar natuurlijk niet??? van de auto s , schepen en vliegtuigen komen die gegevens ook nog ????

Beheer
WP Admin