Speciaal voor het schoffelen in bedden- en groententeelt met smallere spoorbreedtes (1,30 tot 2,40 m) brengt de Franse machinefabrikant Carré het nieuwe Precicam XS-sideshiftsysteem op de markt. MechanisatieNieuws

Carré levert nieuwe sideshiftbok Precicam XS voor schoffelen in beddenteelt

De Franse machinefabrikant Carré brengt sideshiftbok Precicam XS op de markt. Deze is bedoeld voor het bestrijden van onkruid in bedden- en groenteteelt, zoals uien en granen, met smallere spoorbreedtes variërend van 1,30 tot 2,40 m.

De Carré Precicam XS is speciaal gebouwd voor smallere spoorbreedtes en voorzien van drie schuifassen waarmee je correcties kunt uitvoeren tijdens het schoffelen. De sideshiftbok maakt het mogelijk om de breedte van het frame te verkleinen tot 1,50 m.

Spoorbreedte varieert van 1,30 tot 2,40 m

Het schuifbereik van 400 mm van de Precicam XS zorgt volgens de fabrikant voor een goede rijvolging in bochten en bij stuurfouten. Ten opzichte van het huidige model sideshiftbok Precicam onderscheidt de Precicam XS zich door de spoorbreedte van de dieptewielen, die je kunt instellen op breedtes variërend van 1,30 tot 2,40 m.

Framebreedte tot 1,50 m

De bouwwijze maakt het mogelijk om de totale breedte van het frame te verkleinen tot 1,50 m. De Carré Precicam XS is te combineren met de Econet-precisieschoffels en met andere merken schoffels dankzij driepuntsaansluiting met categorie 1/2. Het compacte en lichte chassis maakt de combinatie mogelijk met schoffelmachines tot een maximum gewicht van 2.000 kg.

De prijs van sideshiftbok Carré Precicam XS is nog niet bekend. De sideshiftbok zal te zien zijn op vakbeurs Agritechnica van 14 tot en met 18 november in Hannover (D.).

Beheer
WP Admin