Premium
Caroline van der Plas tijdens een debat in de Tweede Kamer. - Foto: ANP AlgemeenColumn

‘Caroline staat haar mannetje in de Tweede Kamer’

Reacties

  1. Caroline vd Plas is verbaal inderdaad sterk en het pleit voor haar dat het taalgebruik is waar geen wolligheid in zit. Vermoedelijk leid haar manier van communiceren wel tot een vrij sterke scheiding tussen mensen die haar stijl en koers mogen en die dat niet doen. Op sociale media is het aantal tweets dat haar als persoon ondersteunt op het moment erg groot.
    De zin “Ze neigt naar de meningen op de rechterflank en daar voelen veel boeren zich thuis. Haar stemmers zullen tevreden zijn” is wat me doet twijfelen of ze uiteindelijk veel kan gaan betekenen. Het is de BoerBurgerBeweging. Een partij die bewoners van het platteland moet aanspreken. Boeren spreekt ze aan, maar in dit drukbevolkte landje verwacht ik dat de rol van het platteland verandert. De rol van exportland zal afnemen. Of ze daar voldoende aansluiting bij vindt en ook de burger mee krijgt? Kleine fracties kunnen veel doen, PvdD heeft vanaf de zijlijn stevig op de trom geroerd. De toekomst zal het leren.

  2. De term “op de kaart zetten” vind ik niet toepasselijk. In de gevallen waarop mevrouw Van der Plas positief naar voren komt, kunnen we spreken van het gezonde boerenverstand dat de argumenten van de tegenstrevers juist doet verbleken. In dit geval zijn enkele ministers daar ook slachtoffer van.

    1. Vroeger viel de boerderij een keer per week op de deurmat. Tegenwoordig staan journalisten elk moment van de dag te zeveren. Is het niet dit dan is het weer dat,scheit ziek wordt je van het gemekker.

  3. Top, mijn stem had ze , en dat was zeker geen weg gegooide stem. Caroline zet hem op. Laat ze weten dat er geen toekomst is zonder voedsel/ boeren.

Beheer
WP Admin