Premium
Carel de Vries (63) is oud-bedrijfsleider van proefboerderij De Marke, en daarna o.a. projectleider Koeien & Kansen, Bioveem. en melkvee innovatie-organisatie Courage. Hij is ook betrokken bij Floating Farm; het drijvende melkveebedrijf in de haven van Rotterdam. In 2010 hielp hij FrieslandCampina met de ontwikkeling van Foqus Planet. In 2014 heeft Carel met Johan Temmink (ForFarmers) de VKA (Vruchtbare Kringloop Achterhoek en Liemers) opgericht, waarvan hij tot 1 januari 2020 projectleider was. - Foto: Hans Prinsen AlgemeenInterview

Carel de Vries: ’Er moet een fundamentele verandering komen’

Reacties

  1. Je kan je ook een hoop schuld aan laten praten.Zo beroerd is het allemaal nog niet in de landbouw,je moet ook eens kijken wat er wel goed gaat in de landbouw er zijn altijd wel wat soorten planten of dieren waar het met de een wat beter gaat en een ander wat slechter zo gaat het al 2000jaar!

  2. Heel goede visie van de Vries. Tijd van achteroverleunen of hakken in het zand is echt voorbij. Dan worden er beslissingen over de sector genomen die altijd slecht uitpakken. Beter zelf werken aan maatschappelijke doelen en naast de kostenvergoeding er ook een verdienmodel van maken. Kan weleens een stuk uitdagender zijn dan enkel maar méér willen produceren.

  3. Ik hoop dat je in die overleggen met o.a. de waterschappen hun ook wijst op hun verantwoordelijkheden waaronder vooral de riooloverstorten. Daar wordt helemaal niets aan gedaan en is vervuilender dan heel de landbouw bij elkaar.

  4. Moeders met baby’s willen babyvoeding met de hoogste kwaliteit en een productiewijze die zo goed mogelijk is voor milieu, klimaat, duurzaamheid, CO2 uitstoot, insecten enz enz. Dat kunnen ze eisen want anders kopen ze bij een ander. Enkele jaren geleden waren de potten babyvoeding op. Elke pot was toen goed, milieu vriendelijk of niet, diervriendelijk of niet. Het gaat er dus om wie de macht heeft. De producent of de consument. Je ziet het nu ook bij de schaarste die nu heerst. Het is kopen en als het je niet bevalt dan laat het maar liggen. Koopt een ander het wel.

Beheer
WP Admin