Premium
Ander voorstel voor een overgang naar groene economie is een forse verhoging van btw op vlees. - Foto: Herbert Wiggerman AkkerbouwColumn

‘Btw omlaag, nee omhoog’

Reacties

 1. Bio landbouw is vervuilender dan gewone landbouw. Ze gebruiken meer energie en grond en bij dieren veelmeer grondstoffen om de dieren te laten groeien. Als je bio wil moet je niet met een auto en electrice fiets rijden.

 2. Rinus preekt voor eigen parochie, zonder dieren kan jij niet plantaardig telen!! Of te wel zonder dieren geen vegetariërs.
  Daar al eens over nagedacht? Het probleem zit hem niet in dat wij mensen ook dierlijke eiwitten eten, dat hoort bij de mens als dier soort. Het gaat over de aantallen waar mee wij hier met zen allen zijn. Met alleen halen en niks brengen ga jij het niet halen als bio boer

 3. Verlaging van de btw op bio helpt wel .
  Maar producenten zullen al snel een uitweg vinden net als bij scharreleieren .
  Het eindresultaat 4 granen ei / vrijuitloopei/ ect/ect allemaal verzonnen om de consument zand in de ogen te strooien .
  Voor een biologische vleesveehouder valt het negatief uit .immers zijn co2 uitstoot per kg vlees valt in het niet bij een blankkalvsvlees producent .
  Toch wordt hij net zo zwaar belast .
  Beter is het te sturen het belasten op co2 uitstoot .Dan is 25% bio binnen een paar jaar realiseerbaar .

 4. Rinus wil het probleem bij een ander leggen, eigenlijk het zelfde als de consument die groen is met de mond maar niet met de portemonnee.

Beheer
WP Admin