Premium
Foto: Michel Velderman AlgemeenNieuws

Brussel: actieprogramma niet genoeg voor derogatie

Reacties

 1. In hun eigen rapportage is overgrote deel van Nederland groen. Er moet toch iets te bedenken zijndeze reactie is automatisch gemodereerd

 2. Denken jullie nu echt dat Brusselee ambtenaren alle technische details van ons beleid ‘snappen’ en inhoudelijk kunnen bekritiseren ? … en zo ook van Estland, en Duitsland, en Polen, en van Spanje en alle overige EU-landen ???
  Wie gelooft er nog in dat sprookje ??

  1. Nee Kraats, maar die landen hebben geen derogatie, wel een stem en denken misschien NL ? ff dimmen.

 3. De nederlandse overheid ziet de mestproducte zakken in de toekomst door minder vee. Het mestprobleem moet wel blijven dus derogatie moet weg. Kunnen ze de veeboeren blijven bashen.

 4. Dit zag je al jaren geleden aankomen. Eerst de melkveehouders sneaky fosfaatrechten aansmeren en dan gaan chanteren met derogatie. Steeds maar het elastiekje uittrekken want je kunt aan de melkveehouders eisen wat je wilt. Boeren moeten eens goed gaan rekenen of derogatie en premieaanvraag nog wel positief is.

  1. Dat is het zeker farmerbn, geen derogatie gaat in de weidegebieden heel veel geld kosten terwijl het nitraat probleem er 0,0 is.

 5. Jos, die waterdoelen zijn op veel plekken in Nederland gewoon niet te halen. Destijds zijn er irreële afspraken gemaakt met Brussel door Nederlandse bewindslieden. Die bewindslieden zijn al lang weg en wij zitten met de “gebakken peren”. De maatregelen die Schouten voorstelt zijn, zoals LTO het zelf zegt,: onhaalbaar en onbetaalbaar. Om ze dan toch uit te voeren is een “mission Impossible”. Dus beter is om er gewoon niet aan te beginnen. Er wordt geen enkele bevolkingsgroep ooit een offer gevraagd waarbij de inkomstenderving tientallen procenten is. Alleen bij ons schijnt dit zomaar allemaal te kunnen.. Dacht van niet…………

 6. Zou bijvoorbeeld Jan Huitema ook kunnen nagaan dat dit werkelijk door de Europese Commissie is verstuurd richting Nederland . Het zou tegenwoordig ook zo kunnen dat de Nederlandse regering dit zelf zo de wereld inbrengt omdat hun dat beter past en Europa dan de schuld krijgt.

  1. Beste Hofstra,
   In de gesprekken die ik heb gehad met de Europese Commissie kwam naar voren dat ze inderdaad het 7e actieprogramma niet voldoende vinden voor derogatie.

 7. vraag je maar eens af wat heeft Schouten ingeleverd, oppervlakte water met hoog fosfaat is in het westen van `t land `t slechts en daar doen ze er niks aan

  1. Welk gezeur kamp? Zoals je kunt lezen komt er juist méér ‘gezeur’. Omdat het 7e AP onvoldoende maatregelen oplevert om de waterdoelen te halen.

 8. Als de plannen al geeneens gepresenteerd mogen worden .!!!!!!.
  En er bij gewijzigde plannen pas in september 2022 uitsluitsel komt .( kan dus ook goed verkeerd uitpakken )
  Reken dus voor komend jaar maar met 170 kilo N per / ha .

Beheer
WP Admin