Foto: Henk Riswick AlgemeenNieuws

Britten gaan export levend vee verbieden

De Britse regering komt met een wetsvoorstel om de export van levend vee te verbieden. De wet moet onnodig lange exportreizen voorkomen. In plaats daarvan moeten kortere en minder stressvolle transporten plaatsvinden, aldus een toelichting op de door Koning Charles III uitgesproken troonrede.

De regering wil er via de wet voor zorgen dat dieren in eigen land worden geslacht ‘en moet de export naar onbekende slachthuizen met lagere welzijn voorwaarden tegen gaan.’

Het verbod gaat gelden voor runderen, schapen en lammeren, geiten, varkens en paarden. Buitenlands vervoer van fokmateriaal of voor competities of wedstrijden blijft wel toegestaan.

Druk van publiek

De dierenbescherming RSPCA is blij met de aankondiging. Hoofd beleidszaken David Bowles: ‘’Na bijna een halve eeuw campagne voeren om een eind te maken aan de export van levend vee, zijn we ongelofelijk tevreden dat de regering hier nu prioriteit aan gaat geven. Ondanks veel druk van het publiek heeft de overheid de zaak tot nu toe alleen maar vertraagd. Daarom is deze aankondiging zo’n belangrijk moment.”

Lees ook: Adema zegt afspraken met derde landen over export levend vee op

Reacties

  1. Onzin. King Charles is slechts een van de “useful idiots” voor het WEF. Transport van vee moet goed voor mekaar zijn. De regels mogen niet worden opgesteld door de mensen die er geen verstand van hebben of geen baat bij hebben zoals veganisten en de anti vlees lobby. Mijn ervaring met varkens heeft mij geleerd dat er eigenlijk geen limiet is op hoe ver een varken getransporteerd kan worden als je de zaken voor elkaar hebt. Ik ben er jaren lang getuige van geweest bij het transport van fokmateriaal dat vanuit Saskatchewan en bijladen in Alberta en Brits Columbia afgeleverd werden in South Carolina USA.

Beheer
WP Admin