Foto: ANP AlgemeenAchtergrond

Britse rente gelijk, pond lager

De Bank of England, de centrale bank in het Verenigd Koninkrijk, heeft de rente ongemoeid gelaten.

Het belangrijkste tarief blijft daarmee staan op 0,75%. De laatste verhoging was in augustus; toen is de Britse rente met 0,25% verhoogd.

Niet unaniem

Het Britse besluit was niet unaniem, net als dat ook niet het geval was bij de laatste besluiten over rente en monetair beleid van de Federal Reserve in de VS en de Europese Centrale Bank (ECB) in de eurozone.

Volgens de Bank of England is een week na de verkiezingen nog niet te zeggen of de onzekerheid bij de Britten over de Britse politiek af gaat nemen. De verwachtingen voor de economische groei in het vierde kwartaal zijn in ieder geval iets lager ingeschat dan een maand geleden.

Koers Britse pond omlaag

De koers van het Britse pond heeft de stijging na de klinkende overwinning van zittend premier Boris Johnson al weer prijs moeten geven. Afgelopen maandag noteerde de ECB nog een koers van £0,834 per euro. Inmiddels ligt dat weer op net iets meer dan £0,85 per euro.

De financiële markten lijken er nog niet gerust op dat de ruime meerderheid die Johnson haalde ook positief uitwerkt op de koers van het pond.

Een overzicht van de actuele wisselkoersen vind je op boerderij.nl/markt.

Beheer
WP Admin