<em>Foto: ANP</em> AlgemeenNieuws

‘Britse boer wil uit de EU’

Een meerderheid van de Britse boeren zal bij het referendum op 23 juni voor uittreding uit de Europese Unie ofwel Brexit stemmen. Dat blijkt uit een online-enquête van Farmers Weekly, het Britse zusterblad van Boerderij.

Van de 577 respondenten zegt 58% uit de EU te willen. Slechts 31% wil dat Groot-Brittannië in de unie blijft. Boeren lijken daarmee negatiever te staan tegenover de EU dan het algemene publiek. In algemene opinie-polls is op dat moment 51% voor behoud van het lidmaatschap, 48% voor uittreden, met 3% onbeslist. De uitslag komt ook niet overeen met de standpunten van de boerenorganisaties die allemaal stellen dat de belangen van de boeren en de landbouw beter zijn gediend binnen de Europese Unie.

EU-regels grootste probleem

Voor de meeste ondervraagden zijn de Europese regels het grootste probleem. Daarnaast wordt ook immigratie, een belangrijk onderwerp in het Brexit-debat, veel genoemd. Voorstanders van het lidmaatschap denken dat de huidige EU-steun altijd beter is dan wat de Britse politiek voor de boeren in petto zou hebben.

Beheer
WP Admin