VarkensNieuws

Brits varkensbedrijf Karro maakt winst

Malton – Het Britse varkensbedrijf Karro Food Group heeft voor het eerst sinds de oprichting winst gemaakt.

Karro boekte vorig jaar een brutowinst van ruim €11 miljoen terwijl een jaar eerder nog €4,2 miljoen verlies werd geleden. De omzet is uitgekomen op €730 miljoen.

Opvolger activiteiten Vion UK

Karro Food Group is de opvolger van de varkensactiviteiten van het voormalige Vion UK. ”Na die acquisitie in januari 2013 hebben we een vijfjarenplan opgezet om de prestaties van ons bedrijf te verbeteren. Het is buitengewoon tevredenstellend dat Karro Food Group de doelstellingen, namelijk gezond worden voor de toekomst en gericht op groei, binnen drie jaar kan realiseren. Het is ook een erkenning van onze klanten dat de herleefde groep een erg welkome partner op de markt is”, verwoordt topman Di Walker.

Internationale expansie

Karro heeft begin dit jaar honderdveertig werknemers moeten ontslaan bij haar vleesfabriek in Scunthorpe. Daarnaast ontving het bedrijf ruim €100 miljoen extra financiering van haar investeerders. Dat geld was vooral bedoeld om een verdere internationale expansie op te zetten.

Het bedrijf heeft inmiddels afnemers in China, Australië, Zuid-Korea en de VS. Enkele weken geleden werd bekend dat Karro ook een belangrijke order had binnengehaald van de Amerikaanse restaurantketen Chipotle.

Beheer
WP Admin