AlgemeenNieuws

Braziliaanse slachthuizen afgekeurd door Rusland

Brazilië – De Russische veterinaire dienst heeft tien Braziliaanse slachthuizen afgekeurd voor de export van vlees naar Rusland. Het verbod gaat voor de meeste per direct in en is in principe tijdelijk.

Het betreft twee varkensslachterijen, BRF in de deelstaat Goiás en Frigoestrela in de deelstaat São Paulo. De acht andere zijn rundveeslachterijen van Mafrig, JBS, Mato Grosso Bovinos, Nortâo, Frigoestrela, Silva Industrial en Frigol. Al deze bedrijven voldeden niet aan de Russische eisen tijdens een inspectie die in maart is uitgevoerd.

De Braziliaanse associatie van vleesexporteurs (Abiec) heeft in een reactie aangegeven zich geen zorgen te maken om dit verbod want er zijn nog voldoende andere slachterijen die wel naar Rusland kunnen exporteren. Het bedrijf Frigoestrela zegt de door de inspecteurs gevraagde aanpassingen al te hebben uitgevoerd. JBS laat in een reactie weten dat het Russische besluit voor een tijdelijk invoerverbod geen nadelig effect zal hebben op de reeds afgesloten contracten. JBS beschikt over nog 31 slachterijen die wel mogen exporteren. Ook Mafrig ziet geen probleem op het verbod voor drie van zijn slachterijen. Mafrig kan terugvallen op de productie van vijf wel goedgekeurde bedrijven en vier bedrijven in Uruguay.

Beheer
WP Admin