AlgemeenNieuws

‘Boktor-bomen’ Winterswijk donderdag gekapt

Winterswijk – Tuinlieden beginnen donderdag in Winterswijk met het rooien van bomen en struiken in tuinen in de buurt van de Beuzenes. In die buurt werden begin vorige week Aziatische boktorren aangetroffen en dit exotische dier moet worden uitgeroeid.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit NVWA houdt woensdag een informatieavond voor de bezitters van de circa 100 tuinen die in het te rooien gebied liggen. Op die avond zal blijken waar precies bomen, struiken en ander houtachtig gewas weggekapt moet worden en hoeveel tuinbezitters daardoor worden getroffen, aldus een woordvoerder van de gemeente.

De Aziatische boktor kan in een mum van tijd een loofbomengebied kaalvreten. Larven verschuilen zich jarenlang in diepe tunnels in gezonde bomen en tasten zo het hout aan. Inspecteurs van de NVWA hebben een groot gebied rondom de vindplaats van de torren gecontroleerd op de insecten. Het is nog niet bekend of er buiten een straal van 100 meter rondom de eerste vindplaats ook gerooid moet worden.

Beheer
WP Admin