Foto: ANP AlgemeenNieuws

Boetes voor actievoerders Oostvaardersplassen

Acht mensen die via social media hebben geprotesteerd tegen het beleid in de Oostvaardersplassen, hebben een boete gekregen wegens bedreiging, belediging of smaad.

Het Openbaar Ministerie (OM) verwijt hen dat ze hun “agressie richten op mensen met een publieke taak”. De boetes lopen op tot € 600.

Zonder tussenkomst rechter

Drie mensen kregen vergelijkbare boetes voor het vernielen van een slot, verzet tegen aanhouding en het schoppen van een agent. Enkele actievoerders moeten ook een schadevergoeding betalen. Een minderjarige is doorverwezen naar Bureau Halt. Het OM heeft de straffen opgelegd zonder tussenkomst van de rechter.

Kritiek op beleid Oostvaardersplassen

De dood van 3.000 grote grazers in het natuurreservaat riep afgelopen weken grote publieke verontwaardiging op. Enkele zaken van actievoerders tegen de dood van de grazers lopen nog.

Er is veel kritiek over hoe in de Oostvaardersplassen wordt omgegaan met de herten, konikpaarden en heckrunderen. In de winter gaan er veel dieren dood omdat ze niet mogen worden bijgevoerd. Vanwege de onrust besloot de provincie Flevoland om toch bij te voeren. Tegenstanders van het beleid hielden demonstraties bij het reservaat, onder meer met een langzaamaanactie op de A6.

Beheer
WP Admin