Foto: Marcel van Hoorn AlgemeenNieuws

Boerschappen ontvangt Agrofoodpluim

Boerschappen, de Brabantse boodschappenbox met producten van boeren uit de buurt, heeft de Agrofoodpluim van de provincie Noord-Brabant ontvangen.

“De Bredase onderneming inspireert zowel boer als consument”, prijst de provincie het initiatief. Gebruikers van de box kunnen deze zelf samenstellen. “We werken alleen met boeren die weinig gebruik maken van chemische onkruidbestrijding en die hun best doen om de biodiversiteit rond hun bedrijf te bevorderen. Zo worden bijvoorbeeld wantsen of andere niet-schadelijke bestrijdingstechnieken ingezet om het gewas te beschermen”, zegt initiatiefnemer Stijn Markusse.

Een rondje boeren-in-de-regio

Elke dag om 8 uur vertrekken drie busjes om een rondje boeren-in-de-regio te maken. Die producten komen diezelfde dag nog in de Boerschappen-box.

Regionale ketens

“Met Boerschappen wordt de verbinding tussen boeren en consumenten veel directer. Dit soort regionale ketens zijn goed voor het milieu, de voedselwaardering en het inkomen van de boer”, zegt gedeputeerde Anne-Marie Spierings (Agrarische ontwikkeling).

Beheer
WP Admin