Foto: Canva AlgemeenNieuws

Boeren mishandelen NAK-controleur

Een controleur van de NAK is woensdagmiddag 4 september mishandeld door 2 boeren.

De controleur was aan het werk en reed over een akker, op de terugweg van zijn werk op een achterliggend perceel. De eigenaars van die grond zijn verdachte, vader en zoon van 71 en 41 jaar.

NAK (Nederlandse Algemene Keuringsdienst voor zaaizaad en pootgoed) beschrijft dat het volgende is voorgevallen: ‘de controleur heeft het perceel van de vermeende daders overgestoken, om bij het perceel van de NAK-klant te komen. Hij was in de veronderstelling dat dit perceel ook toebehoorde aan de gebruiker van het pootgoedperceel dat hij had gecontroleerd. Dat bleek niet het geval. Het perceel waar hij overheen reed was van een andere eigenaar’.

Politie ingeschakeld

NAK zegt op zijn website dat de controleur daarna ernstig mishandeld is achtergelaten in het veld. De man heeft zelf de ambulance gebeld. De controleur is inmiddels uit het ziekenhuis en moet thuis verder herstellen. NAK zegt aangeslagen te zijn door het incident. Om te bepalen of en wat er is nodig is, wacht de NAK de resultaten van het medische en politie onderzoek af, en het gesprek met de controleur.

Beheer
WP Admin