Afbeelding: Boerderij AlgemeenInterview

Boerderij StemmenTrekker, interviews met kandidaat-Kamerleden op de trekker

De boerenstem is gewild en de landbouw is een belangrijk politiek onderwerp. Tegelijk is het vertrouwen van boeren in de politiek laag, hoe gaan partijen de stem van de boer naar zich toe trekken?

We geven de kandidaten het stuur in handen en voelen ze meteen aan de tand over hun idee over de toekomst van de landbouw. Lydia van Rooijen interviewt op de trekker de landbouwspecialisten van de politieke partijen: André Flach (SGP), Cor Pierik (BBB), Eline Vedder (CDA), Laura Bromet (GroenLinks-PvdA), Pieter Grinwis (ChristenUnie) en Thom van Campen (VVD).

De Boerderij StemmenTrekkers worden tot de verkiezingsdag van 22 november op deze pagina gepubliceerd.


Lydia van Rooijen vertelt over de StemmenTrekker. Kernvraag: hoe trekken de kandidaat-Kamerleden de stem van de boer?


Thom van Campen is al twee en een half jaar de landbouwspecialist van de VVD in de Tweede Kamer, maar… hij reed nog nooit op een trekker.


Cor Pierik is hobbyboer en zit dus nog regelmatig op de trekker. In het dagelijks leven is hij cijferspecialist als het op landbouw aankomt. Waarom wil hij namens BBB de Tweede Kamer in?


André Flach stak zijn vinger op voor de landbouw toen de SGP onder de kandidaat-Kamerleden de onderwerpen verdeelde. Vandaag krijgt hij een spoedcursus trekkerrijden.


Melkveehouder en Tweede Kamerlid Eline Vedder (CDA) heeft ervaring op de trekker en zit dan ook optimistisch achter het stuur van de StemmenTrekker.


Laura Bromet is Kamerlid van GroenLinks-PvdA en heeft niet veel fans onder boeren. Toch blijft ze met hen in gesprek. En vandaag stapt ze voor het eerst zelf achter het stuur van een trekker.


Pieter Grinwis van de ChristenUnie komt van een akkerbouwbedrijf. Trekkerrijden behoort naast zijn werk als Kamerlid tot zijn vaardigheden. Praten en rijden tegelijk, tja, dat is nog niet zo makkelijk.


Sieta van Keimpema van BVNL staat bekend als ex-melkveehouder én belangenbehartiger. Door dat laatste had ze nooit tijd voor landwerk. Nu wil ze de Tweede Kamer in en maakt ze wél tijd om op de trekker te stappen.

Beheer
WP Admin