Foto: Koos Groenewold AkkerbouwNieuws

Belgapom verhoogt Fontane-prijs met € 3

De Belgapom-notering van Fontane is met € 3 verhoogd naar € 20 per 100 kilo. Daarmee staat de notering liefst € 7 per 100 kilo hoger dan eind vorig jaar.

Hoewel de notering deze week fors omhoog gaat omschrijft Belgapom de markt als stabiel. Dat betekent dat aanbod en vraag in evenwicht zijn. Ook de waarnemingsprijzen van Belgapom voor Bintjes en het aardappelras Challenger stijgen naar € 20 per 100 kilo.

Vanaf de oogst tot net voor kerst veranderde de prijsvorming van Fontane in België nauwelijks. Belgapom startte het seizoen met een notering van € 12 op 3 september. Eind november ging de notering in een prijshoudende markt met € 1 omhoog en daar bleef de prijs tot eind 2021 op staan. In januari trok de markt aan en dat resulteerde in een plus van € 2 naar € 15 per 100 kilo.

Twee weken later volgde de volgende stap van de noteringscommissie van de Belgische brancheorganisatie van de aardappelhandel en -verwerking. Opnieuw ging de notering met € 2 omhoog, waarmee de prijs op € 17 kwam. Deze week komt daar dus nog een verhoging van € 3 overheen.

Beheer
WP Admin