Premium
Foto: Canva AlgemeenColumn

‘Beetje bang voor vervangers vlees en zuivel’

Reacties

 1. Veganisme is gewoon een voedingsstoornis net als anorexia nervosa , als mens ben je een omnivoor , je kunt om een beetje gezond te blijven niet zonder dierlijke eiwitten

 2. @Nou armer ik hoop het voor je.Moet je maar eens googelen op :Is vlees en zuivel gezond?je schrikt je dood,het is overal slecht voor voor de gezondheid en natuurlijk voor het milieu, dierenwelzijn en aarde opwarming.Je zou haast gaan denken dat Marianne Thieme het zelf persoonlijk had geschreven.Maar vergeleken met die vele tientallen meters vlees en zuivel bij de jumbo is het nog maar een zielig klein hoekje vegetarisch wat er ook altijd maar grauw uitziet en peperduur.Voorlopig zou ik mij maar geen zorgen maken.

 3. Vleesvervangers zijn meestal gemaakt van soja, en daar is onze landbouwgrond te duur voor om zo’n bulk product met lagen opbrengsten te telen.
  En voor coöperaties om zelf vleesvervangers en dergelijke te maken, zeker doen.
  Maar uiteindelijk schiet de Nederlandse boer er niet veel mee op , hoogstens een plusje op melk of vlees die de verwerkers kunnen uitkeren door de winst die ze genereren uit vleesvervangers terug te laten vloeien naar de boer.

 4. Als veehouder zou ik me gesterkt voelen door de gedachte, dat arme mensen die het beter krijgen -meer vlees gaan consumeren-. Ik ben van menig dat het maken van “namaak” vlees en zuivel de nodige eiwit houdende grondstoffen vraagt. Hiervoor zal gezien de kosten Soja de basis blijven omdat daar genoeg van is. De soja producerende landen gebruiken de soja voor Olie productie (bio brandstof) en verkopen het schroot als grondstof en zullen deze productie niet stoppen omdat het Groene Westen dit wenst. De armen die uit het dal kruipen zullen meer vlees gaan eten en dat komt dan ook weer uit de in productie gebracht oerwouden en steppen.
  Het klimaat zal niet verbeteren door onze consumptie van NEP vlees en zuivel, zolang we het aantal mensen onbeperkt laten groeien.

 5. Ach, tabak roken was 50 jaar geleden helemaal hip. Als over 10 jaarblijkt dat die vegan huppeltutjes slecht vruchtbaar zijn enjonge kinderenvoortbrengen met gezondheidsproblemen dan is de hype zo over.

Beheer
WP Admin