Foto: ANP AlgemeenNieuws

BBB kiest voor gemêleerde groep lijstaanvoerders in provincies

BoerBurgerBeweging (BBB) heeft twaalf kandidaat-lijsttrekkers bekendgemaakt voor de provinciale verkiezingen. De lijsttrekkerslijst bevat een mix van onder andere agrarisch ondernemers, docenten en politici die eerder op gemeentelijk niveau actief zijn geweest.

Twee van de beoogd fractievoorzitters zijn of waren actief bij LTO Noord: de Fries Abel Kooistra is beleidsadviseur bij LTO Noord. De Overijsselse boerin Carla Evers was bestuurlijk actief bij LTO Noord.

De Gelderse lijst wordt aangevoerd door Rik Loeters, eigenaar van Trigona Dairy en zoon van een melkveehouder. Akkerbouwer Kees Hanse voert de lijst in Zeeland aan. Hij was eerder lid van de Partij voor Zeeland.

De Noord-Brabander John Frenken was tot 2016 wethouder voor een lokale partij in de gemeente Son en Breugel.

Lijsten nog goedkeuren

De lijst van beoogd fractievoorzitters bestaat verder uit docent Gouke Moes uit Groningen, zorgmanager Gert-Jan Schuinder uit Drenthe, dierenarts Anton Verleun uit Utrecht, Anja Keuter uit Flevoland, boerin Ingrid de Sain uit Noord-Holland, communicatiestrateeg Annetje Schoolmeesters uit Limburg en docent Hans Veentjer uit Zuid-Holland.

De Algemene Ledenvergadering van BBB moet de lijsten nog goedkeuren. Dat gebeurt op 12 november. De provinciale statenverkiezingen zijn volgend jaar op 15 maart.

Op de verschillende provinciale lijsten staan in totaal ongeveer 350 kandidaten.

Lees meer over de verkiezingen!

Beheer
WP Admin