Premium
Foto: Jan Willem Schouten AkkerbouwColumn

‘Bayer, jut boeren niet op nog meer te produceren’

Reacties

  1. Boeren niet opjutten om meer te produceren. Goed idee maar dan wel graag eerst de prijzen op kostendekkend niveau brengen en daarna inflatie correctie toepassen, anders veradert er niets aan het groeidenken. Maar hoe moet het Niet Meer produceren, liever minder en wel Meer Mensen voeden. Wil Bayer ons gaan voeden via fabrieksmatig geproduceerd eten, waarbij het land niet meer nodig is en de boer hooguit nog producent van bio based grondstoffen is.

  2. Precies attie, het leven wordt elk jaar zo’n 3 % duurder zodat ook boeren elk jaar 3% meer moeten verdienen. Dat kan door de opbrengstprijzen elk jaar 3% te verhogen of door elk jaar de kosten 3% te verlagen. Een andere mogelijkheid is om elk jaar 8% te groeien in omzet. 8% omdat extra omzetgroei weer 5% extra kosten geeft. Hoe rinus dit allemaal doet weten wij niet. Misschien kan hij dat een keer uitleggen.

  3. Ben wel benieuwd hoe bedrijven zoals van Rinus zich ontwikkelt hebben de laatste 20jaar, is dat wat pionieren op het ouderlijk bedrijf? of is er een vergelijkbare groei en/of versterking als gangbaar?
    Want eerlijk is eerlijk er moet toch verdienste zijn met of zonder Bayer.

Beheer
WP Admin