Premium
De diverse stroken werden dit voorjaar ingezaaid met zomerveldbonen, zomertarwe, grasklaver, maïs, aardappelen, tweedejaars plantuien, witlof en kidneybonen. - Foto's: Peter Roek AkkerbouwNieuws

Basis gelegd voor strokenteelt

Reacties

  1. Het is juist fantastisch dat deze mensen dit uitproberen. En ze doen niet zomaar wat. De WUR heeft al enkele jaren proeven met strokenteelt lopen bij Lelystad, met daarnaast grote percelen met dezelfde gewassen, om goed te kunnen te vergelijken. Tot nu toe met zeer goede resultaten voor de strokenteelt.

  2. Deze perceeltjes doen me denken aan de verschillende perceeltjes op de es gronden in de provincie uit mijn jeugd. Deze teelt methode had zoveel negatieve effecten op de opbrengst en bodem gezondheid dat Wageningen tot de conclusie kwam, dat herverkavelen tot betere uitkomsten zou leiden. Ny gaan de boeren in delen van Nederland, die deze smalle perceeltjes nooit hebben gekend dit als het nieuwste van het nieuwste gaan introduceren. Het oude gezegde ¨Er is geen nieuws onder de zon¨ gaat ook hier op.

Beheer
WP Admin