RundveeNieuws

Barendonk Holsteins roodbontfokker van het jaar

Laren – Barendonk Holsteins is tot roodbontfokbedrijf 2014 gekozen. De prijs is op 6 januari tijdens de studieavond van Platform Roodbont overhandigd.

Jan, Liesbeth, Ivo, Tessa en Jens Hermanussen uit het Brabantse Beers zijn al jaren actief in de roodbontfokkerij en bekend van de successen die zij haalden op diverse keuringen.  Zo zijn ze al sinds 1988 op elke NRM met koeien aanwezig geweest en pakten daar diverse titels waaronder het eerste kampioenschap in 2008 voor Wilma 198. Ze is een van de zeven Classic zussen die later op fokveedagen te bewonderen waren.

2014 was zeker een succesvol jaar. Wilma 300 (Mr Savage) werd NRM kampioen roodbont jong en met Barendonk Brasilera 12 (Classic) sleepte het bedrijf de middentitel roodbont én het algemeen kampioenschap in de wacht. De koe kreeg 93 punten voor exterieur, iets wat de laatste veertien jaar niet meer is voorgekomen bij roodbont.

Sinds 2012 worden vaarzen getest uit het CRV-testprogramma. De meesten zijn roodbont of hebben de roodbontfactor. Barendonk Holsteins staat met exterieur op de tweede plaats in de CRV-jaarstatistieken met gemiddeld 85,8 punten op 37 dieren.

Beheer
WP Admin