Bakproeven met Nederlandse baktarwe
Met bakproeven onderzoekt het Nederlands Bakkerij Centrum hoe Nederlandse tarwe een betere bakkwaliteit kan krijgen. Eiwitgehalte en bemesting spelen hierbij een belangrijke rol.
In Wageningen zijn bakproeven gestart met Nederlandse baktarwe. De proeven zijn onderdeel van een meerjarig project waarin diverse organisaties samen onderzoeken hoe tarwe die in Nederland geteeld wordt een betere bakkwaliteit kan krijgen. De proeven die nu bij het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) in Wageningen zijn gestart, moeten duidelijk maken welke invloed de teelt op het eiwitgehalte van de tarwe heeft. Eiwitgehalte is een belangrijke maat voor bakkwaliteit. Dat meldt het NBC.
Eiwitgehalte en bemesting
De test wordt uitgevoerd met 123 tarwemonsters van de oogst van vorig jaar, vooral zomertarwe. Van elke soort worden zes tot acht broden gebakken. Met name eiwitkwaliteit is een aandachtspunt. Bakkwaliteit hangt niet alleen af van de hoeveelheid maar ook van de soort eiwitten in de tarwe. Bemesting van het tarwegewas speelt hierin een rol. De proef vindt plaats in het kader van het vijfjarige ketenproject PPS Nederlandse Baktarwe.
Reacties
Je moet een account hebben om te reageren
Voordelen van een account:
Krijg toegang tot de beste en meest actuele artikelen.
Discussier mee met collega’s, experts en specialisten.