VarkensNieuws

Animal Rights dient opnieuw klacht tegen slachterij Tielt in

Varkensslachterij Debra in Tielt wordt opnieuw beschuldigd van dierenmishandeling. In 2017 leidde dit al tot tijdelijke sluiting.

Dierrechtenorganisatie Animal Rights heeft opnieuw een klacht tegen de varkensslachterij Debra in het Belgische Tielt ingediend. Volgens de organisatie zijn er nieuwe bewijzen van recente dierenmishandeling. Varkens zouden geslagen zijn en er zouden problemen met het verdoven van varkens zijn geweest. Eind 2019 werd het bedrijf al veroordeeld tot een geldboete van € 16.000 voor dierenmishandeling naar aanleiding van undercoverbeelden die Animal Rights in 2017 maakte.

Tijdelijke sluiting na misstanden

De misstanden in 2017 leidden tot een tijdelijke sluiting, na een dreigende definitieve sluiting. Het schandaal leidde tot verbetering van toezicht in Belgische slachterijen. Ook het dierwelzijn bij Nederlandse slachterijen kwam onder de aandacht te liggen.

Tussentijds toch waarschuwingen

De slachterij zegt in een verklaring tegen Vilt.be dat de beelden die Animal Rights nu gebruikt stammen uit 2017. Het bedrijf geeft wel toe sinds 2019 enkele waarschuwingen van de Dienst Dierenwelzijn te hebben ontvangen, maar direct maatregelen te hebben getroffen heeft naar aanleiding van de vermelde problemen.

Beheer
WP Admin