Geïnteresseerden bekijken de veestapel van Tonnie en Hanny Schutte in het Gelderse Harfsen. De maatschap stopt met hun melkveebedrijf, waardoor de volledige veestapel afgelopen woensdag werd geveild. - Foto: Ronald Hissink RundveeNieuws

Alle runderen verkocht op veiling Harfsen, prijzen tussen € 1.200 en € 3.400

De runderen die afgelopen week geveild zijn in Harfsen (Gld.) zijn allemaal verkocht. De prijzen liggen tussen € 1.200 en € 3.400.

De opbrengstprijzen van de veiling in Harfsen komen overeen met de verwachting. Dit zegt Bert Meijering van veilingbedrijf BM Livestock, die de veiling organiseerde. Hij en veehouder Tony Schutte, die zijn bedrijf op deze manier beëindigt, zijn tevreden met het resultaat.

Bekijk ook de video Melkveebedrijf stopt en veilt complete veestapel

Kopers veiling Harfsen komen uit heel Nederland

De kopers komen uit heel Nederland, van Noord-Groningen tot in Zeeland. Het grootste koppel afgeleverde dieren is 7 koeien, maar de meeste gingen als enkeling weg. In totaal ging het om 91 dieren, zowel koeien als jongvee. Alle afnemers zijn veehouders die de dieren zelf houden. Meijering spreekt van een goede opkomst, mede dankzij gunstig weer. De meer dan 250 bezoekers waren goed voor 85 biednummers.

Reacties

  1. Mooi als je koeien voor het leven weggaan. Hopelijk houdt de boer contacten over en hoort hij nog eens (positieve geluiden) van zijn dieren.

Beheer
WP Admin