AlgemeenAchtergrond

Akkerbouwers bekijken ploegloze demovelden

Nieuw Beerta – Akkerbouwers bekijken de ploegloze demovelden op proefbedrijf Ebelsheerd. De velden zijn drie jaar niet geploegd, zegt bedrijfsleider Gerhardus Roseboom.

Nieuw Beerta – Akkerbouwers bekijken de ploegloze demovelden op proefbedrijf Ebelsheerd. De velden zijn drie jaar niet geploegd, zegt bedrijfsleider Gerhardus Roseboom. ”We hebben nu zes machines met een verschillende intensiteit van grondbewerking. Door niet te ploegen blijft de structuur van de grond beter. Dat verhoogt het organische stofgehalte en het waterbergend vermogen. De opbrengstderving viel mee. Ik overweeg een groter deel van het proefbedrijf niet meer te ploegen. Ik kan er prima mee uit de voeten.”

Foto Koos van der Spek

Brussel – Vanwege zijn zeer gespierde rug en schouders en vlotte beenwerk, wist deze beer maar liefst 3.700 euro op te brengen. Hij werd gisteren van de hand gedaan op de Agribex tijdens een varkensveiling. De koper is K.I. Daalman. In totaal werden er op de veiling 27 beren verkocht voor een gemiddelde prijs van 1.700 euro. Op de Agribex vinden traditioneel varkenskeuringen en –veilingen plaats. Gedurende de hele week vonden er in de Expohallen in Brussel, veilingen en kampioenschappen plaats van vee.

Foto Twan Wiermans

Wassenaar – Hazen hangen gereed voor verwerking bij poelier Brama in Wassenaar, waar de voorbereidingen voor Kerstmis in volle gang zijn. De poelier verwerkt in deze weken ook reeën, eenden en fazanten. Rond de kerstdagen is de vraag naar wild groot en gaan exclusievere producten als hazenrug, eendenborst, hertencarpaccio en wildzwijnbiefstuk volop over de toonbank.

Foto ANP

Usseln – Moorland schapen staan op een met sneeuw bedekt grasland gisteren in de regio Usseln in het midden van Duitsland. Meteorologen voorspellen temperaturen rond het vriespunt in deze regio.

Foto ANP

Beheer
WP Admin