Foto: Anne van der Woude RundveeNieuws

AH-melk van A-ware boven 50 cent per liter

A-ware verhoogt de melkprijs voor december met maar liefst € 4,25.

Een melkveehouder die melk levert aan het ‘Beter voor‘-programma van Albert Heijn krijgt maximaal € 50,69 per 100 kilo melk uitbetaald. Inclusief de maximale toeslagen is het de eerste melkfabriek die deze grens haalt. De gemiddelde maandelijkse melkprijs van A-ware, waarin de biologische melkprijs niet wordt mee berekend, komt in december uit op € 46,87 per 100 kilo melk.

Eenmalige prijscorrectie van € 2 per 100 kilo melk

De grote stijging in de melkprijs komt mede uit een eenmalige prijscorrectie van € 2 per 100 kilo melk dat wordt geleverd in deze maand. In het prijzenonderzoek van Boerderij komt A-ware uit op € 44,39. Tot nog toe is dat de hoogste basisprijs voor december. De basisprijs voor FrieslandCampina bedraagt € 43,14. Deze prijzen zijn exclusief btw, met inhouding van 5 cent dat ten goede komt aan ZuivelNL.

Biologische melkprijs

Ook de biologische melkprijs stijgt met € 3 flink in prijs. Biologische melkveehouders kunnen een bedrag van € 57,34 per 100 kilo melk verwachten. Dat is een flinke verhoging, waarmee het zuivelconcern ruim € 3 meer betaalt dan Arla Foods en zo’n € 5,70 meer dan FrieslandCampina. Vreugdenhil maakt de melkprijs voor deze maand in januari bekend. In oktober lag deze melkprijs op € 55,89 per 100 kilo melk.

Een overzicht van alle melkprijzen vind je op boerderij.nl/markt.

Reacties

  1. A Ware maakt goede sier met AH melk, de vraag is hoelang dit stand houdt.
    Feit is wel dat men de concurrentie op dit vlak momenteel ver voor is.

Beheer
WP Admin