Agrico neemt de pootgoedactiviteiten van Royal ZAP over. Binnen de krimp van het Europese pootgoedareaal kan Agrico met de overname aan de vraag blijven voldoen. - Foto: Henk Riswick AkkerbouwNieuws

Agrico neemt Royal ZAP over

Agrico neemt de pootgoedactiviteiten van Royal ZAP over. Binnen de krimp van het Europese pootgoedareaal kan Agrico met de overname aan de vraag blijven voldoen.

Royal ZAP beheert 900 hectare pootaardappelen. De operationele activiteiten en het daarbij betrokken personeel van Royal ZAP integreert Agrico in de eigen operatie. Commercialisering van het pootgoed blijft bij Royal ZAP. Laatstgenoemde opereert als een zelfstandige unit binnen Agrico.

Grote speler in Nederland

Agrico is een van de grootste spelers in de Nederlandse pootgoedmarkt. Samen met HZPC voorziet Agrico rond 85% van de 40.000 hectare aan pootgoedareaal in Nederland. Met de toevoeging van het areaal van Royal ZAP vergroot Agrico zijn aandeel in het pootgoedareaal.

Het pootgoedareaal kwam in het afgelopen jaar in de verdrukking. De hoge contractprijs voor fritesaardappelen deed telers besluiten om meer consumptieaardappelen te telen.

Beheer
WP Admin