AlgemeenNieuws

Agrichem verder als UPL Benelux

Oosterhout – Agrichem gaat per direct verder als UPL Benelux. Het is volgens de Brabantse producent van generieke gewasbeschermingsmiddelen de laatste stap van de overname door UPL, een Indiaas concern.

UPL wil dat alle bedrijven onder haar beheer dezelfde naam voeren. UPL Benelux is voortaan een pure verkooporganisatie.

UPL Benelux is verantwoordelijk voor de afzet van eigen producten en producten van derden voor de Benelux en Zwitserland. De productie en het lab zijn halverwege 2014 overgebracht naar Rotterdam en vallen onder een ander onderdeel van UPL, Cerex Agri. “In essentie ben ik nu klant van mijn zus”, aldus directielid Jeroen Voorbraak. “In de praktijk verandert voor de klant vrijwel niets, behalve dat met ingang van 2016 enkele productnamen veranderen.”

Nu is de productie van UPL in Europa verspreid over vijf locaties. Op termijn komt volgens planning alles in Rotterdam, aldus Voorbraak. Het bedrijf bouwt net als Adama en Nufarm producten op basis van door andere bedrijven gevonden werkzame stoffen waarvan het patent is vervallen. UPL Benelux is onder meer bekend van de bietenherbicide Metamitron. Het bedrijf wil geen omzet kwijt. Over 2011 bedroeg de omzet circa €36 miljoen.

De moederorganisatie kent een jaaromzet van een kleine €2 miljard, waarvan €300 miljoen in Europa, en telt tussen de 3.000 en 3.500 werknemers wereldwijd. UPL kocht Agrichem in 2012 van het eveneens Indiase Punjab Chemicals. De Indiase interesse in Agrichem kwam voort uit het betrekkelijk grote aantal registraties, dat Agrichem heeft in onder meer Nederland, Engeland, Frankrijk, België, Duitsland, Tsjechië, Denemarken, Italië en Zwitserland.

Beheer
WP Admin