Agractie tijdens de Boer & Burger Brunch op 13 december in Amsterdam. - Foto: Koos Groenewold AlgemeenNieuws

Agractie wil statement maken tegen supermarktprijzen

Agractie kondigt een nieuwe actie aan: onder de naam Actie Boerderijprijzen richt de actiegroep de pijlen op supermarkten.

Op 40 ‘opvallende locaties’ nabij supermarkten en winkelcentra, gaan boeren aandacht vragen voor de prijs die zij voor hun producten krijgen.

Zo wil de organisatie aan consumenten laten zien dat boeren (te) weinig betaald krijgen voor hun producten, vergeleken met het bedrag dat de consument in de supermarkt betaalt.

Consument bewuster maken

De actie wordt op één dag op verschillende locaties gehouden, waar en wanneer is nog niet bekend. Boeren gaan op die locaties onbewerkte producten verkopen, voor prijzen die zij normaliter van hun afnemers ontvangen. De consument moet zich volgens Agractie bewust worden van de keuzes die ze maken tijdens het boodschappen doen en wat de gevolgen hiervan zijn voor boer, dier en milieu.

Agractie vindt dat de overheid en de supermarkten verantwoordelijkheid hebben in het verbeteren van het verdienmodel van de boer. Eerder richtte Agractie ook al de pijlen op de burger, door in Amsterdam op het Damplein burgers boerderijproducten aan te bieden en het gesprek over het product aan te gaan.

Al het nieuws, achtergronden en interviews over de boerenprotesten vind je in dit dossier.

Beheer
WP Admin