AlgemeenNieuws

ABN Amro: groei voor agrifood-sectoren

Amsterdam – ABN Amro verwacht een verdere economische groei in de primaire landbouwsector, de verwerkende industrie en verhandelende sectoren. Het zogenoemde agrifood-complex vaart al jaren een bestendige koers, aldus de bank.

De tweede financier in de agrarische sector verwacht dat de economische groei in 2015 en 2016 zal doorzetten. De agrifood-sector groeit mee, maar minder hard gezien de beperkte afhankelijkheid van de economische groei. Belangrijke groeifactor voor agrifood zal ook de komende jaren de export zijn, concludeert de financier.

Alhoewel in de eerste helft van 2015 de naweeën van de Russische voedselboycot nog parten zullen spelen, verwacht ABN Amro toch een lichte groei. “De voortzetting van de voedselboycot zal in 2015 met name impact hebben op de primaire sector, zeker indien normale weersomstandigheden opnieuw zullen zorgen voor gelijke of licht stijgende productie, waardoor er direct overcapaciteit zal zijn”, aldus de bank.

De export naar landen buiten de eurozone zal een boost krijgen doordat de euro verder afzwakt ten opzichte van de Amerikaanse dollar en het Britse pond. Voor de lange termijn zijn de vooruitzichten voor het agrifood-complex goed te noemen, stelt ABN Amro.

Beheer
WP Admin