Zetmeelaardappelen worden geladen. Avebe start de campagne op 17 augustus. - Foto: Avebe AkkerbouwNieuws

Aardappelcampagne Avebe van start

Coöperatie Avebe is dinsdag 17 augustus begonnen met de zetmeelaardappelcampagne.

De eerste zetmeelaardappelen zijn aangeleverd op de productielocatie in Gasselternijveen. De productielocatie in Ter Apelkanaal gaat in de week van 30 augustus van start.

Groeiachterstand gecompenseerd

“Ondanks de groeiachterstand en hevige neerslag in het groeiseizoen staan veel gewassen er nu goed bij”, geeft Arjan de Rooij aan, directeur Agro van Royal Avebe. “De huidige gematigde temperaturen gecombineerd met in de meeste regio’s voldoende neerslag zijn gunstig voor de groei van de gewassen. We verwachten dat de opgelopen achterstand in de komende weken enigszins wordt gecompenseerd.”

Uitbreiding Solanic

De productiecapaciteit voor Solanic-aardappeleiwit is uitgebreid op de locatie in Gasselternijveen, waardoor Avebe deze campagne meer plantaardig eiwit kan produceren en daarmee aan de stijgende vraag kan voldoen. Solanic is het dochterbedrijf van Avebe dat hoogwaardig plantaardig eiwit uit zetmeelaardappelen haalt. Het eiwit is bestemd voor humane voedingsmiddelen, zoals vlees- en zuivelvervangers. Op de Duitse locatie in Dallmin is een productiefaciliteit voor het winnen van eiwit voor diervoeding gebouwd; deze lijn gaat ook vanaf deze campagne draaien.

Beheer
WP Admin