Premium
Vorige week bleek dat het kabinet kiest voor het aanwijzen van 3.000 piekbelasters, bedrijven, zowel veehouderijen als industriële bedrijven, die relatief veel stikstofdepositie veroorzaken op stikstofgevoelige Natura 2000-gebieden. – Foto: Henk Riswick AlgemeenAchtergrond

Aanpak piekbelasters: dit weten we nu

Reacties

  1. Armer heeft het bij het verkeerde eind: een vergunning is juist heel veel waard. Zonder vergunning moet je met het bedrijf stoppen, zonder dat de overheid jou een cent hoeft te betalen (je hebt zelfs kans op een boete). Als je met vergunning stopt, staat je een bak geld te wachten zodat je de rest van je leven leuke dingen kunt doen.

    1. en dan komt de belasting weer om de hoek en dan hebben ze het meeste geld al weer weer terug.
      Boeren is voor de meeste het leven, met hart en ziel 24/7 klaar staan. Dat is met geld niet recht te trekken.

    2. Je denk tog zeker niet dat die kliek in Den Haag je je centen laat houden als er zoveel overschiet als u doet voorkomen , De centen die nu over de balk gegooid worden om zogenaamd de natuur te redden . Zullen allemaal terug moeten komen . Raad maar bij wie ze deze gaan halen . De super rijken komen ze niet aan hun centen . Dus de gewone burger en werkman met wat vermogen zullen in de toekomst flink geschoren worden . De kliek is nu milieu ridder en straks de ridder voor zogenaamd de arme burger . Vermogen en eigenhuizen bezit zal zwaarder belast gaan worden om zo de staats kas te spekken . Wat ze nu doen met de boeren gaan ze ook met de burger doen . Het begin is er al alles wordt duurder onder mom van oorlog enz. Maar als de oorlog voorbij zal het alleen nog maar duurder worden . Belastingen zullen alleen maar meer worden . Gezondheidszorg wordt uitgekleed dus meer zelf betalen . Wie auto wil blijven rijden zal meer moeten gaan betalen enz. Dus leuke dingen doen is ook niet van lange duur .

  2. Ja beste Armer . Ik vraag mij af wat er in Nederland nog wel wat waard is . Er wordt met bakken geld gesmeten om gebakken lucht te kopen . Er is niks bewezen dat wat er te gebeuren staat effect heeft en zoja wat is het effect . Het stopt niet bij de grens . De bevolking groeit en de productie gaat krimpen . Waar gaan we het uiteindelijk mee terug verdienen en van betalen . Alles wordt duurder er is tekort aan woningen de vergrijzing slaat toe . De sociale voorzieninge worden uitgekleed een gezondheidszorg die in rap tempo wordt afgebroken . We zijn zogenaamd een rijk land maar daar profiteren steeds minder mensen van . Wie niet meer meekan is afhankelijk van de staat of net wie . Deze mensen zullen nooit eigenhuis of fatsoenlijk huur huis krijgen . En in streken waar hard ingegrepen wordt zal dit gevolgen hebben voor deze mensen en hun aantal zal groeien . En ik schrik er niet van dat we weer zoals vroeger achterbuurten gaan krijgen waar deze mensen neer geduwd gaan worden . In arme landen zijn dat sloppenwijken . Want de bakken geld die nu uitgegeven worden komen niet meer terug als exta arbeidsplaatsen . Maar is uiteindelijke in veel gevallen kapitaal vernietiging waar niks voot terugkomt . Zoals de vergunning verlening niet meer betrouwbaar is is ook de belofte van perspectief bieden en belofte zonder garantie . Het is doordrammen en wie na hun of ons komt zit op de blaren . En mag het oplossen en wie niet mondig of kapitaalkrachtig is heeft afgedaan in deze maatschappij .

  3. Je vraagt een vergunning aan en omdat je aan alle voorwaarden voldoet, krijg je die vergunning. Je gaat investeren en denkt dat het goed zit. Totdat de overheid spijt krijgt met die vergunningen en de spelregels verandert. Legale bedrijven moeten verplicht anders gaan ondernemen of anders opkrassen. Een legale vergunning is in nederland niet veel meer waard.

Beheer
WP Admin