Premium
Zonnepanelen en windturbines bieden de landbouw mogelijkheden om duurzame energie te produceren. - Foto: Mark Pasveer AlgemeenOpinie

‘Aanpak klimaatverandering heeft nieuw perspectief’

Reacties

  1. Ach @farmerbn, de adviseurs van het CLM openen hun opinie met de stelling dat op aarde het klimaat verandert. Voor hun is dat misschien nieuws maar ik dacht altijd dat het klimaat op aarde al verandert zo lang als de aarde bestaat…
    Gelukkig kunnen we in de huidige tijd de klimaatverandering stoppen, danwel vertragen. Volgens de adviseurs van het CLM kan de landbouw haar bijdrage leveren door te stoppen met de wereldwijde import en export en zich beperken tot de (Noordwest-Eurpese) regio. Een uitstekend idee MITS dit natuurlijk niet alleen voor de landbouwsector geldt maar voor alle sectoren. Dus ook geen import van koffie, bananen, staal, kolen, gas, platte tv’s en mobieltjes buiten de regio. Als we met deze import stoppen hebben we automatisch geen export meer want een klein landje als Nederland heeft zelf al z’n eigen grondstoffen nodig om haar 17 miljoen tellende bevolking in leven te houden!

    1. i.d.d. Iedereen mag van alles importeren en er een (half)product van maken en het vervolgens inclusief de restproducten weer exporteren, behalve de landbouw.
      Heb ik altijd al een rare gedachte gevonden.

  2. Onafhankelijkheid wordt steeds belangrijker. Je zou denken dat biologische landbouw optimaal gebruik maakt van lokale voedingsmiddelen maar het blijkt nu dat biologische landbouw zfhankelijk is van oekraine. Mineralen uit de beste gronden van oekraine komen na het eten van het biologische voedsel in het nederlandse riool terecht.

Beheer
WP Admin